• Gratis verzending vanaf € 50.-
  • Gratis advies via onze Whatsapp service

    23 / Jan / 2020

    Zo vind je de juiste kleur foundation

    Zo vind je de juiste kleur foundation
    Blog

    Je hebt het vast wel een keer meegemaakt. Je denkt jouw juiste kleur foundation in de winkel gevonden te hebben. Bij thuiskomst blijkt jouw perfecte match toch niet zo perfect.. Waar moet je nu op letten bij het kiezen van de juiste kleur foundation? Wij geven je tips & tricks om een miskoop te voorkomen!

    Begrijp de ondertoon van jouw huidskleur

    Om jouw juiste kleur foundation te bepalen moet je eerst weten welke kleur ondertoon je hebt. Ondertonen zijn onder te verdelen in koele, warme en neutrale ondertonen. Elke ondertoon heeft zijn eigen kenmerken. Bij een koele ondertoon heeft de huid een roze, rode of blauwe toon. Typerend voor deze ondertoon is dat de huid in de zon snel verbrand. De warme ondertoon heeft een gele of gouden toon in de huid. De huid wordt bruin in de zon en verbrand niet. Een neutrale ondertoon is eigenlijk een mix van beiden waarbij er een evenwicht is in zowel koele als warme tonen. In de zon wordt de huid bruin en verbrand soms.

    Nu je weet wat de verschillen zijn vraag je jezelf wellicht af hoe je erachter kunt komen wat jouw ondertoon is. Je kunt kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Indien ze meer groen/blauw van kleur zijn heb je hoogstwaarschijnlijk een warme ondertoon. Zijn ze meer paars van kleur dan heb je een koele ondertoon. Voor de neutrale ondertonen is het iets lastiger aangezien je beide kleuren aderen hebt. Geen zorgen, we got you. Om erachter te komen aan welke kant van het spectrum je meer zit kun je je gezicht naast zwarte, witte en bruine en nude tinten houden. Zie je er beter uit naast de zwart en witte kleuren dan zit je meer aan de koele kant van het spectrum. Staan bruine en nude tinten jou mooi? Dan zit je aan de warme kant. Nu je weet wat je ondertoon is kun je op zoek gaan naar naar jouw perfecte match.

    Test meerdere kleuren foundation

    Net als je huid heeft de foundation ook een ondertoon. Toch kan het lastig zijn om vanuit het flesje te zien of de foundation een warme of koele ondertoon heeft. Om miskopen te voorkomen adviseren wij je om vooral veel te testen. Let erop dat je de foundation test op je kaaklijn. Een foundation test je nooit op je hand! De kleur van je gezicht kan namelijk tot wel 2 tinten verschillen met je hand. Dit komt doordat je gezicht natuurlijk meer bloot staat aan zonlicht. 

    Testen doe je dus door een kleur foundation op je haaklijn te testen. Breng hier meerdere kleuren foundation aan en kijk welke kleur als het ware verdwijnt op je huid. Heb je een kleur foundation gevonden die nauwelijks zichtbaar is in vergelijking met je huid? Dan heb je de juiste kleur gevonden!

    Vind jouw perfecte kleur met een van onze 14 foundations. De BB JO Foundation heeft met haar lichte formule een prachtige, natuurlijke dekking. Hij is daarnaast goed voor je huid met de extra vitamine C, E en F. De liquid foundation voelt soepel aan op de huid en heeft een natural finish.

    Kom je er niet uit?

    Het kiezen van de juiste kleur foundation is niet makkelijk. Kom jij er met bovenstaande tips niet uit? Neem dan contact met ons op (heel gemakkelijk via de livechat of mail). Een van onze visagistes geeft jouw persoonlijk advies!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Concealer pallet
      01 / Mar / 2022

      23 / Jan / 2020

      Concealer pallet

    • Highlighter
      01 / Mar / 2022

      23 / Jan / 2020

      Highlighter

    • Foundation
      01 / Mar / 2022

      23 / Jan / 2020

      Foundation

    • How to use: de Make-up Fixer
      16 / May / 2021

      23 / Jan / 2020

      How to use: de Make-up Fixer

    • Top 5 Moederdag beauty cadeaus
      05 / May / 2021

      23 / Jan / 2020

      Top 5 Moederdag beauty cadeaus

    • Redenen waarom jouw make-up niet blijft zitten
      30 / Apr / 2021

      23 / Jan / 2020

      Redenen waarom jouw make-up niet blijft zitten

    • Tips tegen huidveroudering
      15 / Apr / 2021

      23 / Jan / 2020

      Tips tegen huidveroudering

    • De make-up trends vroeger vs. nu
      08 / Apr / 2021

      23 / Jan / 2020

      De make-up trends vroeger vs. nu

    • Make-up tips voor hangende oogleden
      01 / Apr / 2021

      23 / Jan / 2020

      Make-up tips voor hangende oogleden

    • Hoe maak je een DIY gezichtsmasker?
      24 / Mar / 2021

      23 / Jan / 2020

      Hoe maak je een DIY gezichtsmasker?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Trustpilot
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »